Hoe werkt iDeal


De werking van het iDeal systeem is verbluffend simpel en efficiënt. Deze betaalstandaard zorgt namelijk voor directe en veilige betalingen via internet. Elke ondernemer kan deze betalingsoptie integreren in de website om op die manier de betaalprocedure voor de klanten te vereenvoudigen. Op het moment dat de consument kiest voor het betalen met iDeal worden de banken getoond die bij het betaalsysteem zijn aangesloten. De consument klikt vervolgens op de button van de eigen bank en komt in de bekende omgeving van het internetbankieren terecht zoals het via de eigen bank werkt.


Werking iDeal

Er worden voor het afhandelen van de financiële transactie geen kosten in rekening gebracht door de bank en dus is iDeal in principe gratis. Zodra de betaling in de virtuele bankomgeving door de consument wordt goedgekeurd, zal het bedrag meteen van de rekening worden afgeschreven en onderweg gaan naar de tegenrekening. De consument heeft na het uitvoeren van de betaling geen mogelijkheid meer om het afgeboekte geld te storneren zoals bij andere betaalmethodes bijvoorbeeld met een creditcard het geval zou kunnen zijn.

Het technische aspect bij het direct afboeken van het geld van de rekening geeft de ondernemer zekerheid omtrent het ontvangen van de betaling. Nadat het geld van de rekening van de consument is afgeschreven, zal het geld binnen één of twee werkdagen worden bijgeschreven op de rekening van de ontvanger. Ten aanzien van andere betaalwijzen is iDeal ook een veilige en betrouwbare betalingsmethode, waarbij de consument en de ondernemer zekerheid hebben over het verloop van de financiële transactie.


Geen registratie voor consumenten

Elke ondernemer heeft de mogelijkheid om deze betaalstandaard in de eigen website te integreren. Het betaalproces is zo ingesteld dat er voorafgaande aan een financiële transactie geen registratie van de consument hoeft plaats te vinden. Ook is het niet nodig om software te downloaden om een betaling te kunnen verrichten. Bovendien kunnen consumenten zonder dat er een account geopend moet worden online producten aanschaffen of diensten online afrekenen met het iDeal systeem. Gratis iDeal dus!Voordelen iDeal

Ondernemers

Ondernemers kunnen veel voordeel behalen door iDeal aan te bieden, want consumenten zijn nu eenmaal sneller geneigd om aankopen te doen via internet als er een simpele en veilige betalingswijze voor handen is.

    

Geen Registratie

Om van iDeal gebruik te kunnen maken, hoeft er geen enkele registratie plaats te vinden. Het online betalen met iDeal verloopt volledig via de internetomgeving van de eigen bank. Dit maakt het systeem laagdrempelig en aantrekkelijk voor uw klanten.


icon fraudcontrol

Doeltreffend

Met iDeal wordt online betalen mogelijk gemaakt via de inmiddels vertrouwde manier van internetbankieren. Hierdoor is deze betalingsmethode perfect voor consumenten die hiermee snel en doeltreffend aankopen kunnen doen via internet.

    

Aanbieders iDeal

Een grote verscheidenheid aan internetondernemers bieden iDeal aan. U kunt hier denken aan: reisbureaus,online casino’s, webwinkels zoals boeken/dvd aankoop, diverse elektronica, bloemwinkels, banketbakkers, etc. Misschien zijn uw concurrenten al overgestapt!?


Registreer en Ontvang Onze Gratis Nieuwsbrief

Naam

Email